Борусия Дортмунд удари Спортинг Лисабон с 1:0 в среща от група "С" на Шампионската лига, играна на стадион "Сигнал Идуна Парк".

Португалците показаха, че срамното им домакинско поражение с 1:5 от Аякс е било нещастно стечение на обстоятелствата и тази вечер играха добре. Те дори имаха три удара през първото полувреме, но нито един от тях не беше точен.

В същото време останалият без головата си машина Ерлинг Халанд германски клуб не изглеждаше толкова мощен в предни позиции и се задоволи с два удара през първата част. Един от тях обаче попадна в мрежата на иберийците, когато Дониел Мален завърши по земя в долния ляв ъгъл след пас на Джуд Белингам в 37-ата минута.

Атаките се редуваха пред двете врати и след почивката, като Борусия имаше леко предимство по отношение на притежанието на топката. В 73-та минута Мален вкара и с глава след центриране в пеналта, но попадението правилно беше отменено веднага заради засада.

До края на срещата устремът в играта на Спортинг се беше изпарил и гостите не успяха нито веднъж да застрашат комфортната домакинска победа. Така Борусия Дортмунд събра 6 точки, колкото има и Аякс. Португалският шампион и Бешикташ нямат спечелени точки до момента.


Борусия Дортмунд - Спортинг Лисабон 1:0

1:0 Дониел Мален - 37'