Голмайсторът на Борусия Дортмунд Ерлинг Холанд ще иска заплата в порядъка на 35 милиона евро на година от клубовете, които ще се опитат да го привлекат през следващото лято, съобщава ESPN.

Норвежкият национал се представя страхотно за Дортмунд през последните близо две години и е определян за може би най-добрият нападател в световния футбол в момента, а според различни източници след края на този сезон в договора му с Борусия влиза клауза за откупуване на правата му срещу 75 милиона евро, което е ниска цена за играч от неговата класа. Поради това със сигурност няколко европейски гранда ще проявят интерес към Холанд, но той и неговият агент ще имат много високи персонални изисквания към потенциалните купувачи.

Според ESPN 21-годишният Холанд ще иска да се превърна в един от най-скъпоплатените футболистите в света и да получава по 35 милиона евро заплата на година, което се равнява на около 670 хиляди евро на седмица. Счита се, че интерес към нападателя през лятото ще проявяват Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Челси и Реал Мадрид, но не е ясно кой от тези клубове ще приеме огромните финансови изисквания на норвежеца.