Халфът на Борусия Дортмунд Джуд Белингам може да има сериозни проблеми, след като полицията започна разследване на неговите коментари по адрес на рефера Феликс Цвайер след загубата на Борусия от Байерн Мюнхен с 2:3 в голямото дерби на Бундеслигата.

Баварците се откъснаха на върха в класирането след успех на "Сигнал Идуна Парк", дошъл след дузпа, отсъдена за игра с ръка на Матс Хумелс, като преди това Цвайер подмина претенции на домакините за дузпа. "Най-големият мач в Германия се дава на съдия, който е уреждал мачове в миналото, както очаквате да стане. За мен нямаше дузпа, Хумелс дори не гледа към топката, той се опитва да я спечели и тя го удря по ръката. Много решения в мача са спорни", каза английският национал.

Белигам визира наказание на Цвайер от 2005 година, когато правата на рефера са спрени за шест месеца заради скандал с уреждане на мачове в Купата на Германия. Срещу думите на Белигнам е подадена жалба и случаят ще бъде предаден на прокуратурата в Дортмунд, откъдето ще преценят дали да бъде повдигнато обвинение, като се очаква тяхното решение да бъде взето до края на седмицата.