Ангентът Мино Райола е обещал Ерлинг Холанд на президента на Барселона Жоан Лапорта, съобщават испанските медии, които цитират „Deportes Cuatro“.

Информациите са, че импресариото и неговият норвежки клиент са се съгласили да подпишат с каталунския клуб. Това означава, че голмайсторът на Борусия Дортмунд ще облече екипа на лос кулес от лятото. Операцията ще бъде извършена само при едно условеие: Барселона трябва бъде във финансово състояние, което да позволява реализирането на сделката. Това включва заплатата на звездата, трансферната сума и допълнителните разходи.

Самият Лапорта е оптимист, че ще събере достатъчно пари, за да му плати, а лично Холанд е предпочел да премине в Барса, а не в Реал. Причината е, че не иска да бъде в сянката на Килиан Мбапе и да „дели“ славата с французина на „Бернабеу“. Трансферът на Килиан в Белия балет също се счита за сигурен, а от „Ноу Камп“ се готвят да отвърнат подобаващо на удара с Холанд. Президентът на каталунците още не смее да го обяви публично, но вече се е похвалил пред свои приближени, че сделката е готова, пише „Марка“.

Същата информаци гласи, че договорът на Ерлинг ще бъде 3+2 години с брутна заплата от приблизително 30 милиона евро. На „Ноу Камп“ все още имат проблеми с регистрирането на последното си ново попълнение – Феран Торес, пише "Тема спорт". Испанският национал бе закупен от Манчестър Сити за 55 милиона евро. Дебютът му се отлага и поради друга причина. Юношата на Валенсия е дал положителен тест за коронавирус.

Снимка: БГНЕС