Треньорът на Борусия Дортмунд Марко Розе беше притеснен, че отборът му не може да се справи с голямото предизвикателство да детронира Байерн Мюнхен. 

Въпреки това, не загубите от баварците провалиха амбициите на Дортмунд за титлата. Отборът също така загуби от РБ Лайпциг, беше разгромен у дома от Байер Леверкузен, отстъпи пред Херта Берлин и загуби от Фрайбург и Борусия Мьонхенгладбах. Към това се добавят и загубили точки срещу Кьолн, Бохум и Аугсбург.

"Говорим за футбол. А във футбола можеш да бъдеш шампион 10 години подред, може би дори 15. Но винаги има отбори, които се опитват да променят това и сред тях сме и ние. Ще се отърсим от емоциите и ще опитаме отново", заяви цитираният от БТА Розе.

Подготовката на Борусия Дортмунд за следващия сезон вече е в ход, като беше потвърдено преминаването на защитника Никлас Зюле от Байерн. Тимът е на път да привлече германските национали Нико Шлотербек и Карим Адейеми съответно от Фрайбург и Залцбург. Нападателят Ерлинг Халанд обаче се очаква да напусне след сезона, който за него беше помрачен от контузии.

"Мисля, че всички трябва да се опитаме да направим първенството по-вълнуващо и да се опитаме да променим германските шампиони през следващата година. Борусия Дортмунд определено ще бъде един от първите, които ще опитат", коментира още Марко Розе.