След като обяви, че иска да напусне Манчестър Юнайтед, Кристиано Роналдо си търси нов отбор. Борусия Дортмунд също влезе в списъка с възможни дестинации.

Тъй като отборът от Манчестър пропусна класирането в групите на Шампионската лига, португалската звезда не иска да остава далеч от най-високата футболна сцена в света. 

Жорже Мендеш, агентът на Роналдо, е разговарял с ПСЖ, Челси и Байерн Мюнхен, но без успех. Португалският импресарио предложи Кристиано и на Атлетико Мадрид, но ръководството на испанците отрече евентуален трансфер.

Дните обаче минават, а възможностите пред португалеца са все по-малко. В този момент големият фаворит за подписа му се явява Борусия Дортмунд, съобщава всекидневникът Marca.

Германският клуб търси нападател, след като Себастиен Алер беше диагностициран с тумор на тестисите. След като претърпя операция, котдивоарецът ще пропусне началото на сезона, но не се знае колко точно ще отсъства.

Една от големите причини Роналдо да иска да напусне "Олд Трафорд" е да играе в Шампионската лига през следващия сезон, нещо невъзможно за "дяволите", които завършиха 6-и миналия сезон в шампионата. 30 милиона евро е трансферната оценка на Кристиано Роналдо според transfermarkt.com.

В Дортмунд той ще намери формация с много млади играчи с потенциал, но също и някои ветерани, като капитана Марко Ройс, Матс Хумелс или Томас Мюние.

Допълнителен стимул да се присъедини към Дортмунд би бил да опита да играе в още едно първенство в Европа. Въпреки че Бундеслигата не е толкова конкурентна като Висшата лига, идването му ще има огромно влияние върху конкуренцията.

Това лято немското първенство загуби големи имена като Роберт Левандовски и Ерлинг Халанд. Идването на Кристиано обаче ще запълни празнината, оставена от двамата. Освен това Дортмунд ще се превърне в един от фаворитите за спечелването на титлата и така ще прекъсне доминацията на Байерн Мюнхен, шампион от последните 10 сезона.

Ще има и две пречки, отбелязва "Труд". Манчестър Юнайтед не иска да пусне голмайстора от миналия сезон, а мениджърите на Борусия се опасяват, че той може да наруши баланса в съблекалнята. Заплатата на Роналдо е доста над средната за германския вицешампион. В Юнайтед Кристиано печели над €410 000 всяка седмица.

Ако трансферът се осъществи, португалецът ще стане най-добре платеният футболист в съблекалнята на жълто-черните, пред капитана Марко Ройс (33 години), който получава 12 милиона евро годишно.