Вердер Бремен победи Борусия Дортмунд с 3:2 като гост в изключитлено драматичен мач от третия кръг на Бундеслигата. На "Сигнал Идуна Парк" домакините имаха комфортна преднина от два гола минута преди края на редовното време,но въпреки това не взеха дори и една точка от двубоя.

Играчите на Един Терзич поведоха в резултата точно преди почивката с гол на Юлиан Бранд, а в 77-та минтуа Рафа Герейро удвои аванса на Дортмунд. По всичко изглеждаше, че "бременските музиканти" ще запишат поражение, но в 89-та минута Лий Бюканан намали изоставането на тима, а в добавеното време гостите вкараха нови две попадения чрез Нилас Шмид и Оливер Бурке, за да донесат сензационен успех на Вердер. Любопитно е, че и тримата голмайстори за отбора от Бремен влязоха от пейката, а със заслуга за успеха на Вердер е и българинът Илия Груев-младши, който се появи в игра в 81-та минута при резултат 0:2.

Така Вердер записа първа победа за сезона и се изкачи до седмо място в класирането с 5 точки, докато Борусия Дортмунд е на шеста позиция с точка повече.

Оостаналите резултати:

Аугсбург - Майнц 1:2

Байер Леверкузен - Хофенхайм 0:3

Щутгарт - Фрайбург 0:1.