Себастиан Алер направи дебюта си за Борусия Дортмунд след лечение за тумор на тестисите, а неговият отбор надви трудно Аугсбург с 4:3 като домакин в мач от германското първенство по футбол.

Джуд Белигам и Нико Шлотербек вкараха първите два гола за Дортмунд на старта, а между тях Арне Майер донесе равенство. Същото за 2:2 направи и Ермедин Демирович в добавеното време на първата част, която приключи с тези четири гола.

Английското крило Джейми Байноу-Гитънс изведе Дортмунд отново напред през второто полувреме, но секунди по-късно Давид Колина бе точен за гостите и за 3:3. Американецът Джовани Рейна обаче стана автор на последния гол в мача в 78-та минута и така Борусия Дортмунд спечели с 4:3.

Алер, който бе привлечен от Аякс, получи шокиращата диагноза преди началото на сезона и премина две операции и химиотерапия. 28-годишният нападател започна мача на пейката и влезе в игра през второто полувреме под бърни аплодисменти.

Алер не успя да вкара гол, но Дортмунд стигна до победа в първия си мач от два месеца насам. "Жълто-черните" са шести в класирането с 28 точки и две по-малко от четвъртия Фрайбург, който заема последното място в зона Шампионска лига.

Аугсбург е 15-и, но е равен по точки с Щутгарт, който заема позиция за плейоф за спасяване.