Полузащитникът на Борусия Дортмунд Емре Джан разкри публично, че се е лекувал от тумор на щитовидната жлеза. Джан говори за първи път за преживяното в интервю за DAZN.

„Имах тумор и спешно се нуждаех от операция. Щитовидната ми жлеза трябваше да бъде премахната. Това промени много неща в живота ми“, коментира футболистът по повод операцията, която е претърпял преди четири години.

„Осъзнавам, че можеш да имаш много пари, можеш да имаш всичко, но здравето е най-важното“, каза още Джан, цитиран от агенция ДПА.

Емре Джан обясни, че туморът не е бил животозастрашаващ и не е имал последствия, но след операцията трябва да пие хапчета всяка сутрин да края на живота си, за да компенсира липсата на хормони на щитовидната жлеза и трябва регулярно да ходи на прегледи.

Той предупреди хората да обръщат внимание на телата си, независимо от здравословното си състояние, тъй като, когато забележат някакъв проблем достатъчно рано „може да се действа“.

Туморът, разположен близо до гласовите му струни, е открит по време на медицинските прегледи при трансфера му в Ювентус през 2018 година. „Един или два месеца“ след прегледа, неговият агент казал, че трябва да отиде при лекар.

„Не знаех какво се случва. Не знаех нищо за това, не бях чувал за щитовидната жлеза и не знаех, че може за има тумор на нея“, разказа Джан.

Футболистът заяви, че е благодарен на Ювентус, че са открили проблема. „Дори само за това трансферът ми си струваше“, добави Емре Джан, който се присъедини към Ювентус от Ливърпул през 2018-а, а две години по-късно премина в Борусия Дортмунд.