Спортният директор на Борусия Дортмунд Себастиан Кел продължава да се надява, че Джуд Белингам може да подпише нов договор с клуба, но той признава, че това може да е „пожелание“ от негова страна.

Очаква се Белингам да си тръгне в близко бъдеще, като кандидати за правата на 19-годишния футболист са Реал Мадрид, Челси, Манчестър Сити и Ливърпул.

Договорът на английския полузащитник с Дортмунд изтича през лятото на 2025 г., но най-вероятно е да има продажба през следващия трансферен прозорец, за да позволи на клуба му да извлече по-голяма сума.

Кел обаче не се е отказал от надеждата да задържи Белингам на стадион „Сигнал Идуна Парк“ в дългосрочен план. „Но разбира се, ние се опитваме да задържим Джуд Белингам в Борусия Дортмунд възможно най-дълго, защото той е невероятно важен играч, който показа още веднъж този сезон как се идентифицира с този клуб и прави отбора по-добър.

Бих искал също така да имам Ерлинг Холанд или Джейдън Санчо в Борусия Дортмунд. Защото можете само да си представите, ако бяхме успели да задържим и тримата играчи в един отбор, какви възможности щяха да възникнат тогава.

Нещата се развиват благодарение на пазарните механизми. Така че, разбира се, имам своите мисли и желания. Не мога да кажа дали това ще се случи в крайна сметка. От гледна точка на Борусия Дортмунд пожелателното би било да задържим играч с това качество в този клуб възможно най-дълго“, заяви Себастиан Кел.