Треньорът на Борусия Дортмунд Един Терзич иска от отбора си интензивна игра и победа в домакинство срещу тима на Кьолн в 25-ия кръг на Бундеслигата. Борусия заема второ място във временното класиране с 50 точки, на две зад лидера Байерн Мюнхен.

„Мисля, че бяхме предупредени достатъчно от първия ни мач за сезона и в последните години. Трябва да играем интензивно и да напуснем терена като победители“, заяви Терзич на пресконференцията преди двубоя.

Той съобщи, че капитанът Марко Ройс е подновил тренировки и се завръща в състава. Вратарят Грегор Кобел е бил с настинка, но днес ще тренира с останалите, а Емре Джан ще пропусне мача заради натрупани жълти картони.

„Мускулната контузия на Кобел е под контрол. За Юлиан Бранд обаче мачът в събота идва прекалено скоро. Той продължава възстановяването си. Салих Йозджан е вариант за заместник на Емре Джан“, обясни Терзич.

Наставникът на германския клуб се върна и към поражението от Челси в Шампионската лига. „Заслужавахме да загубим в Лондон, но дербито с Шалке 04 беше различно. Представихме се добре през първото полувреме, но не бяхме напълно доволни от второто. Искам да се справяме по-добре“, завърши Един Терзич.