Борусия Дортмунд влиза в последните седмици от сезона в Бундеслигата с ясната цел да спечели титлата, каза спортният директор на тима Себастиан Кел.

Отборът изостава на две точки от 10-кратния действащ шампион Байерн Мюнхен, но се надява да обърне нещата и да спечели лигата за първи път от 2012 година насам.

"Искаме да станем шампиони на Германия", каза Кел пред вестник "Рур Нахрихтен".

"Имаме само две точки пасив от Байерн. Предстоят ни шест мача. Ние сме най-силният отбор в лигата у дома и винаги можем да започнем серия. Не сме се отказали от нашата цел да спечелим титлата", добави той.

Борусия Дортмунд беше лидер в шампионата, след като навакса разликата от девет точки спрямо Байерн след зимната пауза, но се върна на второто място, след като загуби с 2:4 от "баварците" на 1 април. Тимът можеше да се изравни с лидера в събота, но пропиля преднина от два гола и завърши наравно 3:3 с Щутгарт.

"Жълто-черните" ще изиграе четири от последните си шест мача у дома и Кел каза, че "искат да запазят напрежението" с надеждата за грешка на непостоянния Байерн.

"Това работи само с последователни победи и ние искаме да започнем с това в събота срещу Айнтрахт Франкфурт. Все още нищо не е решено, това казах и след мача в Мюнхен. Но ние бяхме посъветвани да гледаме себе си и да не се застрелваме отново в крака", каза Кел, имайки предвид мача с Щутгарт.