Борусия Дортмунд победи Хофенхайм с 3:1 като гост в първи двубой от шестия кръг в първенството на Германия по футбол. Тимът от Дортмунд записа трети пореден успех и продължава без поражение от началото на сезона и оглави временното класиране с 14 точки, на една пред Байерн Мюнхен и Байер Леверкузен, които имат по 13 точки и мач по-малко. Хофенхайм допусна втора загуба в Бундеслигата и е шести с 12 точки в актива си.

Никлас Фюлкруг се възползва от грешка в защитата на Хофенхайм даде преднина на Борусия Дортмунд в 18-ата минута, а в 25-ата хърватинът Андрей Крамарич изравни за 1:1 от дузпа. Гостите поведоха с 2:1 след попадение на Марко Ройс в третата минута на добавеното време на първата част. Ройс се разписа в трети пореден двубой от Бундеслигата.

Съставът на Борусия остана с 10 човека през второто полувреме. Алжирецът Рами Бенсебаини получи втори жълт и съответно червен картон в 71-ата минута след като бе предупреден официално с първия картон само четири минути по-рано. Със страхотна индивидуална акция започнала от половината на своя отбор обаче норвежецът Юлиан Риерсон потвърди победата на гостите, реализирайки за 3:1 в петата минута на добавеното време на мача.

„Преодоляхме още едно препятствие през дългия сезон. Резултати като този отворят пътя към успеха“, каза Никлас Фюлкруг пред DAZN./БТА