Борусия Дортмунд се изкачи, макар и временно, на първо място в класирането на германската Първа Бундеслига, след като спечели домакинството си на Вердер Бремен с минималното 1:0 в откриващ мач от осмия кръг на първенството.

"Жълто-черните" бяха по-добрият от двата отбора, но трябваше да проявят търпение, за да стигнат до трите точки. Победният гол падна в 67-та минута и бе отбелязан от Юлиан Брант след асистенция на Емре Джан. До края на срещата "бременските музиканти" не успяха да отговорят на предизвикателството и така Един Терзич и компания се поздравиха с шест успех от осем мача, като продължава без поражение.

Той ги изкачи на първото място в подреждането преди останалите срещи от кръга с актив от 20 точки, на една пред Байер Леверкузен, на две пред Щутгарт и на три пред шампиона Байерн Мюнхен. Вердер е 14-и с шест пункта след шестата си загуба от старта на кампанията.

В следващия кръг бременци са домакини на Унион Берлин, докато Дортмунд първо гостува на Нюкасъл в Шампионската лига, а след това и на Айнтрахт Франкфурт в Бундеслигата.