Феновете на Борусия Дортмунд хвърлиха фалшиви пари и златни кюлчета на терена по време на победата с 2:0 над Нюкасъл в среща от Шампионската лига във вторник вечер в знак на протест срещу планираните от европейската централа (УЕФА) промени в състезанието.

Привържениците на германския клуб издигнаха и огромен банер на стадион "Сигнал Идуна Парк", на който бе изписано "Не ви пука за спорта, интересувате се само от парите!"

Друг банер изобразяваше президента на ФИФА Джани Инфантино, ограден от двете страни от прeзидента на Пари Сен Жермен Насер Ал-Хелаифи и президента на Ювентус Андреа Аниели. На плаката Инфантино носи шапка с надпис "Парите управляват всичко, свързано с мен", докато Ал-Хелаифи бе изобразен с пари, стърчащи от ушите му. Между Инфантино и Аниели имаше книга със заглавие "Как да убиеш футбола".

Още един плакат, издигнат от феновете, популяризира уебсайта www.nein-zur-cl-reform.de, където те излагат аргументите си срещу реформите, планирани от ръководния орган на европейския футбол. УЕФА възнамерява да увеличи броя на участниците и мачовете в Шампионската лига.

"Става дума за зрителите пред екрана и увеличаването на броя на мачовете, които могат да бъдат излъчени. Това води до по-високи телевизионни приходи и следователно повече пари за федерациите и клубовете, но за сметка на играчите, феновете и националните състезания", смятат запалянковците.

Борусия Дортмунд победи Нюкасъл с 2:0 при домакинството си и увеличи шансовете си за класиране на елиминациите в Шампионската лига.