Последните осем мача от груповата фаза на Шампионската лига ще се изиграят днес, след които ще станат ясни всички участници в осминафиналите на турнира.

В най-оспорваната група F Борусия Дортмунд вече си осигури продължаване напред, но ПСЖ, Нюкасъл и Милан също имат шанс да играят в турнира напролет. Парижани имат две точки повече от своите съперници и държат съдбата си в собствени ръце. С победа в Дортмунд те ще си осигурят първото място в групата.

При равенство на "Сигнал Идуна Парк" парижани ще трябва да се надяват на равенство или победа на Милан в другия мач, който ще се играе на "Сейнт Джеймсис Парк". В мача между "свраките" и "росонерите" равенството ще е самоубийствено и ще означава, че и двата тима отпадат от турнира. Най-сложна е ситуацията пред Милан, които имат нужда от победа в Англия, както и победа на Борусия над ПСЖ.

В другите три групи остава само една въпросителна и тя ще се реши в пряк сблъсък между Порто и Шахтьор Донецк. "Драконите" имат нужда от победа или равенство у дома срещу украинския тим, за да си осигурят класиране напред. В тази група Барселона вече е сигурен за осминафиналите.

В група Е Атлетико Мадрид и Лацио ще завършат на първите две места, като с предстоящия мач в Мадрид ще решат кой ще бъде първенец. В група G Манчестър Сити ще завърши на първото място, а РБ Лайпциг е сигурен за втората позиция.

Програма на мачовете за сряда:

Група Е

22:00, Атлетико Мадрид - Лацио, Селтик - Фейенорд

Група F

22:00, Борусия Дортмунд - ПСЖ, Нюкасъл - Милан

Група G

19:45, Цървена звезда - Манчестър Сити, РБ Лайпциг - Йънг Бойс

Група Н

22:00, Порто - Шахтьор Донецк, Антверпен - Барселона.