Бившият капитан на Борусия Дортмунд Марко Ройс отрече категорично слуховете, че футболистите на тима са бойкотирали треньора Един Терзич и той е лидер на на бунтовциниците, предаде ДПА.

През декември се появиха информации, че Ройс и други играчи са се оплаквали от работата на Терзич на изпълнителния директор Ханс-Йоаким Вацке след серията от слаби резултати на тима, като са търсили отговорност.

"Не е имало бунтове, нито от мен, нито от който и да се друг играч. Беше тежко да чета това", каза Ройс пред Sport1 по време на зимния лагер на отбора в Испания.

"Имам голям опит през кариерата си и не съм от типа хора, които се влияят от заглавията във вестниците. Но това ме разгневи. За мен беше прекрачена границата и ето защо те искам да си тръгна по този начин", добави той.

Ройс настоява, че не е имал проблеми с Терзич, като нарече слуховете "пълни глупости", като добави че е близък и е в приятелски отношения с треньора, като "често говорим открито с него".

Терзич бе подкрепен от ръководството на клуба през декември, но му бяха назначени двама нови асистенти, които са бившите футболисти на отбора Нури Шахин и Свен Бендер. "Нури и Свен бързо се адаптираха съм тима, донесоха свежест и ще ни помогнат", каза треньорът.

"Нямаме много време преди рестарта на сезона в Дармщад. Ето защо трябва да работим сега. Но имам чувството, че сме в добра позиция", смята Терзич.

Отборът спечели само един от последните си осем мача и е на пето място - на 6 точки от Топ 4 и на 15 от лидера Байер Леверкузен.

"Нашата първа цел е да допускаме по-малко голове и да вкарваме повече, за да печелим мачовете", завърши треньорът.