Ръководството на германския Борусия Дортмунд вярва, че английският футболист Джейдън Санчо ще се завърне в тима под наем от Манчестър Юнайтед до края на сезона, увери изпълнителният директор Ханс Йоахим-Вацке.

„Предпазлив оптимист съм. Искаме той да се присъедини към нас, но все още не сме на етап, в който да обявим резултати“, заяви Вацке и продължи: „Не можем да обявим никакъв прогрес. Проблемът не е в нас, имаме добър диалог с Манчестър Юнайтед.“

През миналата седмица се очакваше сделката да бъде договорена бързо и Джейдън Санчо да се присъедини към Борусия Дортмунд още за тренировъчния лагер на тима от Бундеслигата в Испания, но това не се случи.

Вестник „Билд“ вече информира, че договорът под наем на 23-годишния Санчо ще бъде на стойност 3 милиона евро, а англичанинът се е съгласил да се завърне в Борусия Дортмунд, където игра между 2017-а и 2021 година. Джейдън Санчо реализира 50 гола и добави 64 асистенции в 137 мача за германския клуб.

След трансфера си в Манчестър Юнайтед за 85 милиона евро, футболистът така и не успя да се наложи в английския тим, а към момента не играе от септември 2023-а след конфликт с мениджъра Ерик тен Хаг. Договорът на Санчо с Юнайтед е до 2026 година.

Борусия Дортмунд заема пето място във временното класиране в германския футболен шампионат, на 6 точки от топ 4 и на 15 зад лидера Байер Леверкузен.