Мениджърът на Борусия Дортмунд Един Терзич призова за "бързо и разумно решение" за прекратяване на оплакванията на привържениците срещу предложените чуждестранни инвестиции в Бундеслигата, след като мачовете в събота претърпяха чести прекъсвания от протестиращи фенове.

Клубовете в двете най-добри дивизии на Германия гласуваха през декември, за да одобрят предложение, позволяващо на финансов инвеститор да придобие дял от медийното подразделение на Германската футболна лига (DFL) в сделка, оценена на между 900 милиона и 1 милиард евро (1,08 милиарда долара).

„Мисля, че всички бихме искали да видим бързо и разумно решение, независимо дали сме на терена или на страничната линия“, каза Терзич пред репортери.

„Вярвам, че никой, независимо дали е бил на стадиона като фен сам, в група или със семейството си, не си представя футболното изживяване по този начин. Всички сме тук, за да гледаме спорта и да се борим за точки и голове. И за съжаление това не се случи за 90 минути, а за изключително дълго време с много прекъсвания“, каза Терзич след равенството 1:1 при визитата на Волфсбург.

„Мачът продължи, въпреки че се усещаше, че има 50 стюарди на терена, имаше много тенис топки. В резултат на това понякога беше много опасно. Трябва да кажете, че се радваме, че няма нищо по-сериозно“, допълни специалистът.