Отборът на Борусия Дортмунд все още не е успял да достигне върховата си форма в шампионата на Германия през този сезон, въпреки стабилното представяне в Шампионската лига, но класирането в челната четворка остава основната цел за "жълто-черните", заяви изпълнителният директор на Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке .

Борусия загуби драматично титлата в Първа Бундеслига от Байерн Мюнхен в последния мач от миналата кампания и това се отрази на представянето на тима сега.

"Сега сме на четвърта позиция, но ситуацията е трудна, защото остават само 11 мача до края на първенството. Имахме чувството, че вече сме станали шампиони, но това не се случи. За настоящата кампания изобщо не съм оптимист. Показваме две лица и често не играем никак силно. Трябва да печелим мачовете, за да останем в челната четворка.

Байер Леверкузен е изключително силен, Щутгарт също играе фантастично. Класираме се четвърто във вътрешния шампионат, след като сме спечелили първо място в груповата фаза от Шампионската лига. Имаме шансове да продължим още напред в Европа, но трябва да печелим нашите точки и в Бундеслигата", коментира Вацке  цитиран от ДПА.

Борусия Дортмунд играе срещу ПСВ Айндховен в Шампионската лига, а двата отбора направиха равенство 1:1 в първата осминафинална среща.