Спортният директор на Борусия Дортмунд Себастиан Кел очаква с нетърпение да се срещне отново с Джуд Белингам във финала на Шампионската лига в събота срещу новия му клуб Реал Мадрид.

Английският национал игра за германския футболен отбор от 2020 до 2023 година и след това напусна посока „Сантяго Бернабеу“ за 100 милиона евро, като веднага стана хит там и спечели испанската лига.

„Това е фантастична история. Джуд се премества от нас в Мадрид и година по-късно се изправяме един срещу друг на финала на Шампионската лига. Това е почти изтъркано", каза Кел в интервю за спортното списание Kicker.

„Не бях изненадан, че той веднага пое толкова важна роля. Защото познавам уменията му като играч, но също така и невероятната му личност. Разбрах, че няма да мине много време, преди той да остави своя отпечатък в Реал“, допълни Кел.

В събота на "Уембли" Белингам може да помогне на Реал да спечели рекордната 15-а европейска титла срещу Борусия, който вдигна трофея през 1997 г. и загуби решаващия мач през 2013 г. на "Уембли" срещу Байерн Мюнхен.

„Джуд ще се радва да ни види всички отново на Уембли. Но също така знам какво го кара да работи: Той мрази да губи. Но се надяваме, че ще трябва да се справи с това през деня.  Ние го познаваме добре - и също така знаем как да го неутрализираме по един или друг начин“, завърши Кел.