Централният защитник на Борусия Дортмунд Фелипе Сантана премина в Шалке. Новината бе съобщена на официалните страници на двата клуба. Предполага се, че сумата, която влиза в касата на европейския вицешампион е около 1 милион евро.

27-годишният бразилец подписа с "миньорите" до лятото на 2016 година. Той взе решението да смени клуба заради ролята си на резерва на стадион "Сигнал Идуна Парк".

"Благодаря на всички фенове, съотборници и ръководители за прекрасното време, което изкарах в Дортмунд", сподели Сантана, цитиран в сайта на Борусия.

"Решението да напусна клуба бе трудно за мен. През миналото лято удължих своя договор, въпреки че не бях основен футболист в състава. Но аз трябва да бъда титуляр, ако искам да сбъдна мечтата си да играя на световното първенство в Бразилия за моята родина. Това е голямата ми цел", добави Сантана.

Кариоката бе взет в редиците на "жълто-черните" през 2008 година от Фигерензе. Той стана шампион на Германия с Борусия през 2011 и 2012 година, като през миналия сезон спечели и купата на страната.

През този сезон защитникът имаше голяма заслуга за класирането на Дортмунд за финала в Шампионската лига, след като заби важни голове срещу Шахтьор Донецк и в продължението срещу Малага на четвъртфиналите.