Наставникът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп не скри вълнението си от трансфера на Хенрих Мхитарян, който днес премина медицински тестове и съвсем скоро се очаква да подпише 4-годишен договор с "жълто-черните".

"Докато все още има детайли за уточняване, нищо не е официално", дипломатично заяви "Клопо" пред камерата на sport1.de веднага след проверката с Магдебург, спечелена с 3:0 с попаденията на Марко Ройс от пряк свободен удар, Свен Бендер и младока Ерик Дурм.

От Борусия обаче потвърдиха, че са се разбрали както с футболиста, така и с неговия доскорошен клуб Шахтьор Донецк, така че официалното подписване на контракта е само формалност.

"Хенрих е много елегантен и невероятно подвижен играч. Ние го наблюдавахме още преди време и си казахме, че той е изключителен футболист", добави Клоп.

"Той би трябвало да попада в малко единоборства в предни позиции точно защото се движи много бързо по терена. Много е опасен в офанзивен план и винаги е готов да отбележи гол."

"В мачовете на националния си отбор той показа, че е готов за следващата крачка в кариерата си. С него се разбрахме много бързо за трансфера", добави Юрген Клоп.

В днешната проверка треньорът на Борусия даде почивка на новите си футболисти Сократис Папастатопулос и Пиер-Емерик Аумабеянг, които навярно ще дебютират утре срещу Базел.