Невъзможно е сблъсъкът на титаните по случай юбилея на Христо Стоичков, който ще се състои на 20 май на Националния стадион "Васил Левски", да се проведе без присъствието на двете най-големи румънски звезди – Георге Хаджи, известен също като Джика Хаджи, и Георге (Джика) Попеску.

Емблематичните румънски футболисти са третата и съответно четвъртата гост-звезда в уникалния мач по случай 50-годишнината на Камата.

"За нищо на света не бих пропуснал празника на моя най-добър приятел!", заяви Хаджи, потвърждавайки участието си в невероятното събитие "50 години номер 8". И няма как да не е така, след като избраният през 2000 година за "Най-добър румънски футболист на всички времена" освен, че е играл рамо до рамо с феноменалната "осмица" във ФК Барселона, е негов приятел и кумец.

Техният съотборник и бивш капитан на каталунския клуб – легендата Джика Попеску, също е изключително щастлив, че ще участва в историческото събитие и ще има възможност отново да излезе на терена заедно с Хаджи и Стоичков, а също и с куп други световни футболни величия, които ще дойдат у нас специално за празника на Камата.

Джика Хаджи е футболистът с рекорден брой голове, отбелязани за националния отбор на Румъния. През 19-те години, в които той е капитан на тима, северната ни съседка участва на три световни първенства (Италия90, САЩ'94 и Франция'98) и на два европейски шампионата, което е най-успешният период за румънския футбол. Заради чудесната си техника и поглед върху играта, Хаджи е наречен "Марадона на Балканите".

Георге Попеску е бивш капитан на Барселона. Играл е в няколко големи европейски клубове като ПСВ Айндховен, Тотнъм, Галатасарай и Лече.

Събитието "50 години номер 8" е на 20 май 2016 година на Национален стадион "Васил Левски". Начало 20.00 часа. Билети за звездния футболен мач има в мрежата на Eventim. Цена на входните талони: от 18.88 лв. до 88.88 лв.