В момента в Бразилия е зима, но температурата рязко се покачва с появата на някои олимпийци. Британският сайт brightside.me накара голяма част от жените по целия свят да се размечтаят, показвайки 15 от най-сексапилните спортисти в Рио. Класацията превземат плувците, които са като модели на Микеланджело, изваяни от водата.

Алекс Раниери (29) започва да тренира волейбол на 6 г. Италианецът обаче не успява да пробие в класическия вариант на играта и когато навършва 17, се насочва към плажния волейбол. Неговият най-голям фен е майка му Мирта Раниери. В Рио Алекс и съотборникът му Адриан Карамбула отпаднаха на осминафинал.

Когато погледнете Матю Андерсън (29), едва ли ще повярвате, че преди 2 г. най-добрият волейболист на САЩ лекуваше депресия. Той напусна клубния си отбор Зенит Казан и се върна при семейството си в Бъфало, където с помощта на своите братя и сестри успя да върне завладяващата си усмивка. Личната мисия на 205-сантиметровия посрещач е да помага на деца с аутизъм. Татуировката на лявото му рамо е в тяхна подкрепа. 

Тук определено коментарът е излишен. С лазуреносините си очи и изсечени скули френският плувец Камий Лакур (31) напомня ранния Ален Делон. Лакур е трикратен европейски и четирикратен световен шампион. Той е женен за Мис Франция 2008 и има дъщеря на 4 г.

Американският плувец Райън Лохте (32) е шесткратен олимпийски шампион, но в Рио се забърка в страхотен скандал, който сложи голямо петно върху биографията му (виж стр. 15). Иначе през леглото му са минали стотици красавици. В момента е с Мис Юли 2015 на "Плейбой" Кайла Рий Рейд.

Испанският баскетболист Рики Рубио (25) вече порасна и заслужи място сред най-сексапилните мъже. Той обаче е много повече от това. През май т.г. майката на Рубио - Тона Вивес, загуби битката с рака на белия дроб на 56-годишна възраст. Малко след това Рики създава фондацията "Надежда за живот", която събира средства за борба с коварната болест.

Британецът Том Дейли (22) също намира място сред най-сексапилните спортисти на олимпиадата. Любимецът на тийнейджърките е състезател по скокове във вода. Дейли е най-младият скачач, печелил европейско злато. Олимпийските му трофеи включват 2 бронза (2012 и 2016). Том е любител фотограф.

Трикратният европейски шампион по гимнастика (28) Марсел ван Мин Фук Лонг Нгуен е роден в Мюнхен, но, както личи от името му, е с виетнамски произход. В Рио той не успя да се класира за финалите на коронния си уред успоредка, но изпълни чисто нов елемент, който ще носи името The Nguyen.

В своята родина Пита Тауфатофуа (32) е със статут на Бог. Състезателят по таекуон-до от островното кралство Тонга е толкова обаятелен, че дори супермоделът Адриана Лима полудя по него. Звездата на Пита изгря на церемонията по откриването на игрите в Рио, където носеше знамето на Тонга, "облечен" с традиционна препаска и нищо друго. Таекуондистът има магистърска степен по инженерни науки и помага на бездомни.

Американският гимнастик Джейкъб Далтън (25) е многократен медалист от различни първенства. Той има собствена марка дрехи за свободното време, а съпругата му също е професионална гимнастичка.

Няма как Владимир Морозов (24) да не попадне в списъка. Той е сред най-харесваните спортисти в Русия. Печели бронз на щафетата 4х100 свободен стил от олимпийските игри в Лондон през 2012 г. Постоянното му местожителство е в Лос Анджелис, учи в университета в Южна Калифорния.

Още един плувец в листата с красавците. Бразилецът Марсело Чиеригини (25) е бронзов медалист от световното първенство през 2013 г. Той се увлича по йога.

Китайският плувец Нин Зетао (23) е сред секссимволите в страната си. Четирикратният шампион от азиатските игри има злато на 100 метра свободен стил от световното в Казан (Рус) през 2015 г. - нещо, с което не може да се похвали нито един азиатец.

Плувците са на почит в класацията, а присъствието на аржентинеца Федерико Грабич е очаквано. 26-годишният спортист е спечелил 4 медала (включително злато) в Южноамериканските игри през 2010 г., има и титла от Панамериканските през 2015.

Южноафриканецът Чад ле Кло (24), големият съперник на Майкъл Фелпс, има злато на 200 м бътерфлай от олимпийските игри в Лондон през 2012 г. и сребро от Рио. Със сигурност той се конкурира за сърцата на тийнейджърките с британеца Том Дейли.

Американският лекоатлет Ащън Итън (28) е единственият представител на Царицата на спортовете в класацията. В Рио рекордьорът спечели златото в десетобоя и дублира титлата си от Лондон 2012. Итън има няколко голи фотосесии, последната за ESPN.

Превод - вестник ''7 дни спорт''