Христо Стоичков показа внучката си Миа за първи път. Снимките се появиха на страниците на каталунския вестник "Мундо Депортиво". Преди дни Камата стана дядо, след като голямата му дъщеря Мика роди момиченце. 

На седмото небе от щастие е и майката на Христо Стоичков - Пенка. Тя вече е прабаба, но за нея това не е голямата новина. По-щастлива е от факта, че синът й е станал дядо. "Чувствам се добре, Христо ми се обади през нощта, пътуваше от Китай за Маями - обяснява Пенка Стоичкова в предаването на Нова "Комбина". - Каза ми, че Михаела е родила момиченце, всичко ми обясни подробно. Толкова се зарадвах, че цяла нощ не можах да заспя. Синът ми стана дядо! Предполагам, че скоро няма да си видя правнучето, защото няма да се прибират към България, но след Нова година вече... Миа е кръстена на снахата Мариана." 

Освен щастливата новина тя коментира и неприятния инцидент на сватбата на внучката й Христина. Тогава Стоичков изпусна нервите си и нападна фотограф, който опита да снима сватбеното тържество. "Ицо е прав за случилото се на сватбата на Христина - категорична е майка му. - Това е частно парти, не може някой нагъл да отиде и да го причаква. Аз лично паля от раз, щом чувствам, че съм права, не ме е срам да го кажа пред когото и да било. Не се е родил човекът, който да ми спори, когато съм права." Въпреки че Христо Стоичков постоянно помага на своята майка, тя няма желание да напусне селото, в което е отгледала децата си.

"Помага ми Христо, но това нещо, което сме го създали със съпруга ми, не мога да го изоставя, сърцето ще ми се скъса - продължава да разказва тя. - Гледам си краставички, зеле, праз, домати. Съвсем сама се грижа за градинката. Нека момчетата гледат примера на Ицо, той е почнал от 5-и клас само с футбола. Идеше ли на терена, забравяше всичко. Нямаш ли спортна злоба, дисциплина, нищо не става от теб."