Намиращият се в зоната на изпадащите в Бундеслигата бивш европейски клубен шампион Хамбургер продължава да плаща заплата на уволнения си доскорошен треньор Маркус Гиздол, пише списание "Шпорт Билд".

Договорът на специалиста беше удължен миналия март до лятото на 2019 година, без налична клауза за прекратяване в него. И съответно излиза доста скъп за закъсалия и във финансово отношение клуб, който е единственият в историята, участвал във всяка една кампания в Бундеслигата.

Гиздол ще получава по 150 000 евро на месец до края на този сезон. Ако тимът се спаси от изпадане под ръководството на новия треньор Бернд Холербах, от 1-и юли възнаграждението на натирения Гиздол скача на 170 000 евро! Сума, която той ще получава до 30-и юни 2019 година.

Маркус ще прибира прилични пари и при изпадане на Хамбургер този сезон - по 75 000 евро всеки месец. Или 900 000 евро на година. Сума, която би се явила "награда" за треньора за изпадането. Както е известно, Гиздол беше изгонен след 4 победи, три равенства и цели 12 загуби през кампанията.