На млади години Джанлуиджи Буфон е носел кафе и кроасани на легендата Христо Стоичков за закуска по време на съвместния им период в италианския Парма.


Това разказа кавалерът на Златната топка за 1994 г. Двамата се засякоха  на "Стадио Енио Тардини" през сезон 1995/96, като българинът беше световна звезда, докато вратарят, едва на 17 г. и тепърва прохождаше в големия фубтол.

Стоичков се върна в спомените си пред журналистката от БНТ Люба Пашова в пространно интервю, което беше излъчено в навечерието на юбилея на ЦСКА на 5 май. Той разкрива и новината, че ще снима филм за Буфон след световното първенство в Русия, когато вече няма да е зает със задълженията си да коментира.

"А ти питаш ли ме мен какво ми беше в Парма, когато беше на 17 години как влизаше всяка сутрин и носеше кроасани и по едно кафе. Можеш ли да си представиш след толкова години, че това е Джиджи Буфон. Само преди няколко дни говорих с него, защото искам да направя филм за неговата кариера. Имам уверението живот и здраве след световното първенство ще бъда до Италия. Изключително добро момче. Голям професионалист. Едно момче, което не се отказа от трудностите. Когато дойде в Парма, на вратата беше един от най-добрите вратари по това време Люка Бучи. Той беше трети вратар. Но не се отказа, продължи. Всеки ден казваше: "Аз ще стана най-добрият". И да, Джиджи Буфон е един от най-добрите вратари в историята на световния футбол. Казвам го с цялото си сърце и душа", споделя Камата.