Една от водещите организации ММА организации в света Bellator освободи българския боец Георги Валентинов, с когото подписа договор в края на октомври.

26-годишният Валентинов преди време беше сгоден за Златка Райкова, но след това бившата плеймейтка го заряза заради Благой Георгиев. Преди това Джийзъса и боецът бяха добри приятели и заедно провеждаха силови тренировки.

Георги Валентинов има 21 победи и 5 загуби в ММА. В последно време той тренираше в Дъблин под ръководството на Джон Кавана, известен като наставника на звездата Конър Макгрегър. Журналистът Карим Зидан от изданието „Bloodyelbow“ е проверил статута на българина в Bellator, а от организацията разкрили, че са се разделили с Валентинов.

Причината се крие в това, че името на родния ММА боец беше замесено в расисткия скандал по време на мача между България и Англия (0:6). Тогава Георги Валентинов беше заснет в сектор „Б“ на стадион „Васил Левски“ в центъра на групата, която скандира обиди на расова основа към тъмнокожите английски национали.

Тогава Валентинов се защити, че е попаднал на грешното място в грешния час и се разграничи от тях от расистите на стадиона. Изданието „Bloodyelbow“ припомня за връзките на българския боец с фракцията от фенове на Левски „София-Запад“.