Треньорът на белгийския Антверп Брайън Приске се появи гол на пресконференция. 44-годишният специалист обещал това на играчите си, ако успеят да се класират за груповата фаза на Лига Европа. Речено - сторено!

В четвъртък Антверп победи Омония с 3:2 след дузпи, след като спечели в редовното време с 2:0. В първата среща белгийците загубиха с 2:4. Така датчанинът шокира чакащите го журналисти след триумфа и бързо даде обяснение за стайлинга си, който включваше единствено хавлия.

“Съжалявам, приятели. Обзаложих се с играчите преди мача. Казах им, че ако победим, запазим суха мрежа и продължим напред, ще дам пресконференция гол. Направихме го. Това е футболът, той е живот - страст.

Беше страхотен мач, справихме се добре и можеше да спечелим с 3:0 още в редовното време. Имаме много качества в състава и в крайна сметка сме доволни, че продължаваме напред. Дори и след дузпи”, каза Приске, който пое Антверп през май, след като напусна родния си клуб Мидтиланд.

Приске бе начело на Мидтиланд по време на мача с Лудогорец от плейофите на Шампионската лига през миналия сезон. Тогава в състава на датчаните бе Божидар Краев.
Именно срещу Мидтиланд Лудогорец ще започне участието си в груповата фаза на Лига Европа този сезон. Мачът в Дания е на 16 септември.