Бившият полузащитник на Реал Мадрид Фернандо Гаго и някогашната звезда на тениса Жизела Дулко са се разделили, пишат световните медии, цитирани от webcafe.bg.

Според таблоидите в Испания и Англия 36-годишната Дулко е зарязала Гаго, който наскоро бе уволнен от първата си работа като треньор. Бившата тенис звезда е спипала съпруга си в изневяра, и то със своя приятелка.

Аржентинската журналистка Синтия Фернандес твърди, че двамата партньори са се разделили заради изневерите на Гаго, като последната - със собственичка на танцова школа Вероника Лафит, е преляла чашата.

"Явно, Жизела ги е спипала в дома им, в собственото им легло - разказва Фернандес пред аржентинска телевизия. - Отворила е вратата и е видяла Фернандо Гаго с тази друга жена. Те се ожениха преди десет години и имат три деца. Винаги са се опитвали да бягат от популярността.

Разделиха се заради изневерите му. Той ѝ изневери с най-добрата ѝ приятелка. Те бяха част от групичка майки, които водеха децата си на училище. Заради изневерите му Жизела трябваше да премести децата си в друго училище."

Както съвместният им живот досега, така и раздялата им не вдигна голям шум. 35-годишният Фернандо Гаго сложи край на кариерата си през ноември 2020-а след серия контузии. Бившият халф носи екипа на Реал Мадрид в продължение на четири сезона и половина. Изигра общо 121 мача за "кралете", като на два пъти стана шампион на Испания.

След това игра още за Рома, Валенсия и Велес, преди да се завърне в родния Бока Хуниорс, за който има 175 мача и с който спечели веднъж Копа Америка и два пъти Копа Судамерикана. Също така, е и петкратен шампион на Аржентина.

Първата му работа като треньор бе в аржентинския елитен Алдосиви, но бе уволнен след само 26 мача, в края на които записа шест поредни загуби.

Най-доброто постижение в тенис кариера за Жизела Дулко е 26-ото място в световната ранглиста. Аржентинката има четири титли от турнири на WTA на сингъл, като по-големите ѝ успехи постигна на двойки, където достигна до №1.