Проучване в Англия направи класация за най-сексапилните футболисти във Висшата лига. Любопитното е, че звездата на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо е едва на 123-то място в проучването.

За най-привлекателен играч е определен защитникът на Уест Хям Иса Диоп. Класацията се прави, като се взимат предвид чертите на лицето. Формулата „Златно съотношение“ е разработена с помощта на разстоянието между линиите и специфичните черти на лицето.

След като те са обработени, на всеки играч е даден процент като крайни резултати, получени според данните за ориентири на лицето. Процентът определя колко близо са лицата на всеки отделен спортист до съвършенството.

Колкото по-близо е до 100%, толкова по-привлекателен е играчът. Топ 10 на най-сексапилните футболисти в английския елит допълват Теди Дженкс (Брайтън), Юрай Кучка (Уотфорд), Диего Йоренте (Лийдс), Якоб Сьоренсен (Норич), Йоаким Андерсен (Кристъл Палас), Анди Лонерган (Евертън), Мартин Йодегор (Арсенал), Марк Леонард (Брайтън) и Люис Бейт (Лийдс).