Легендарният Гари Линекер вече не иска жени в леглото си. Бившият нападател призна, че е обърнал гръб на секса, любовта и обвързания живот. На 60 години англичанинът има два брака и четирима синове.

„Имам добри приятели, имам децата си. Обичам да готвя и вече ни искам да спя с друг човек. Когато човек остарява, желанието избледнява, тестостеронът намалява и това не е толкова важно“, коментира Линекер пред "Сън", цитиран от "Телеграф".

Бившият футболист, който на 30 октомври навърши 60 години, разкри още, че последната му среща била преди няколко месеца. „В последните две години заради пандемията става все по-трудно да срещнеш някого.

Обикновено изляза ли с жена, скоро след това осъзнавам, че нямам интерес. Може и да звучи егоистично, но се чувствам добре сам със себе си. Иначе обичам флирта като такъв - да излизаш на срещи, да се целуваш, да готвиш за другия, но дотам.

И все пак не съм напълно лишен от чувства. Хубавата жена си е хубава жена, но аз вече не съм за тази работа“, каза още Линекер, който има 80 мача и 48 гола за Англия.

Четирите момчета - Джордж, Хари, Тобиас и Ангъс, са от ученическата му любов Мишел Кокейн. Именно с нея е и първият му брак, който мина през голямо изпитание - заболяване от левкемия на най-големия им син Джорж, който вече е на 29.

Връзката на футболиста с Мишел, която сега е на 55, приключи през 2006, а три години по-късно Линекер се ожени за 18-години по-младата от него Даниеле Бъкс. С нея се разведе през 2016-а, но двамата си останаха добри приятели.

„Прекарах по-голямата част от съзнателния си живот като женен мъж. Мисля, че ми е достатъчно. Но човек никога не знае. След няколко години мога да се почувствам самотен и да ми се прииска да имам компания.

Не мисля, че ще сключа брак отново, но може би след 5 или 10 години, когато съм стар и имам нужда от памперси, ще променя мисленото си. Никога не казвай никога“, заключи Линекер, който от години се изявява като коментатор.