Нападателят на Евертън и Англия Доминик Калвърт-Люин затвърди ексцентричния си имидж, позирайки в униформа на ученичка и розова чантичка. 24-годишният футболист, който е свикнал да се вижда по последните спортни страници на вестниците, сега цъфна на корицата на мъжко списание.

Исканият от Арсенал Доминик се облече от глава до пети в „Прада“ за фотосесията в 56-ия брой на изданието Arena Homme+, в което са изгрявали също Дейвид Бекъм, Антъни Джошуа, а за последно и актьорът Хю Грант.

Жълтите медии на Острова подчертаха, че Калвърт-Люин не носи пола, а разкроени къси панталони. Той намери време за снимките, тъй като в момента лекува контузия на бедрения мускул, а в края на август счупи палец на крака си.

Иначе записа летящ старт във Висшата лига този сезон, вкарвайки три гола в три мача, а в предишната кампания завърши с 21 попадения в 33 срещи. Доминик редовно пълни Инстаграм със свои снимки с чанти „Шанел“ и костюми от кадифе.

Още с първата премия от родния си клуб Шефилд Юнайтед той си купил палто. „Дадох останалото на мама и ми останаха 20 паунда, за да изкарам месеца“, спомня си Калвърт-Люин.

Наскоро той бе попитан за любовната си връзка с модата и в интервю по Скай спортс. „Това е начин да изразявам себе си и нещо, на което се наслаждавам. Като футболист всеки ден правиш едно и също, като потъваш в рутина.

Това е един вид изява на свободолюбивия ми дух. Благодарение на самочувствието, което натрупах на терена, не ми пука какво мислят хората за мен и за дрехите ми. Важното е да съм самият себе си“, обясни Калвърт-Люин, цитиран от „Телеграф“.

Ученическата му визия обаче подлуди социалните мрежи и потребител написа в Туитър: „Дами и господа, ето така изглежда съвременният футболист!“.