Марк Овермарс е в светлината на прожекторите в Холандия. Твърди се, че спортният директор на Аякс е съветник на криптовалутата Xpose Protocol, която въпреки че преживя „бум“, когато се появи през пролетта на 2021 г., се срина и остави хиляди млади холандци в беда, според Voetbalzone. Това е предумишлена мегаизмама от 125 милиона долара (111 милиона евро), според експерти. 

Маркетингова кампания стои зад всичко това: влиятелни лица в основните канали на социалните медии се насърчават да купуват Xpose, а хората, които са купили, се насърчават да привлекат нови купувачи. Така планини от злато се обещават като гарантиран пасивен доход и стойността на валутата избухва след няколко дни в края на май.

На 25 май 2021 г. Овермарс също решава да обвърже името си с Xpose, пише "Труд". Известен с отличните си бизнес инстинкти, той официално се представя на уебсайта на монетата като „член на консултативния съвет на компанията“. Не е обяснено по-подробно какво точно включва тази роля, но по всичко изглежда, че има ясен ефект за привличане на нови хора в мрежата. Но на 28 май 2021 г., само три дни след наемането на Овермарс, бомбата избухна. 

Цената на Xpose пада за нула време и почти 20 000 души загубиха почти всичките си пари с един замах. Тогава Аякс се ограничи с това, че има информация, че Овермарс има само консултантска роля, за която той не получава никаква компенсация. "Нямаме какво повече да докладваме", написаха от клуба.