Няма никакво съмнение, че Майк Тайсън е една от най-противоречивите личности познати на човечеството в наши дни.

„Железния“ Майк е наричан „най-опасният човек на земята“, а боксовите му умения и успехи нямат нужда от коментар. Същото обаче може да бъде казано и за бурния му и често пъти скандален начин на живот извън ринга.

Майк винаги е бил мразен от едни и боготворен от други. Но така е, може би, с всички големи личности от близкото минало и настояще. Няма хора, които са обект на обич от всички.

Близо 5 месеца след като е прекратил професионалната си кариера, Тайсън отива на посещение в бразилския град Сао Пауло, но неприятностите дебнат отвсякъде. Тайсън се натъква на местен фотограф, който моментално щраква няколко снимки на „Железния“, а това е всичко, от което Майк се нуждае. Бившият световен шампион “уж“ напада фотографът, чупейки и техниката му.

В резултат на това, Тайсън е привикан в едно от следствията в Сао Пауло, за да даде показания, а пред сградата са се струпали репортери, журналисти и фенове. И както винаги го е правил, Тайсън отново си навлича гнева на абсолютно всички около него.

А причината за това е облеклото му! Майк се появява с тениска на Диего Марадона, а освен това тя е и лично подписана от къдравия гений. „Дон Диего“ лично връчва фланелката на Аржентина на Майк по-рано през годината, когато двамата участват в телевизионно предаване в Барселона, Испания.

Дни след това Майк се прибира обратно в САЩ, а обвинението остава в забвение. Едно нещо е сигурно обаче – подобна обида на футболна основа, и то в сърцето на Бразилия, със сигурост оставя „лош вкус“ в устата на много бразилци, които и до ден днешен трудно намират сили да простят на „Железния“.

Вижте ТУК как Марадона лично връчва своя фланелка на Майк Тайсън