Появиха се нови доказателства, че Куинси Промес от Спартак Москва е обвинен в опит за убийство на свой братовчед. Всичко се случило на парти, след като избухнала жестока кавга по неясни причини. Пострадалият е получил, освен всичко друго, тежки наранявания на коляното и само намесата на присъстващите го е спасила. 

Първоначално Промес отрече да е намушкал братовчед си през юли 2020 г., но наскоро се появиха нови доказателства срещу бившия футболист на Аякс или Севиля.

Промес признал пред членове на семейството, че е искал да "наръга братовчед си до смърт" - това става ясно от телефонни разговори, засечени от холандските власти, пише "Труд".

Няколко часа след атаката Промес се обадил на баща си: "Защо му спасихте живота? Щях да го убия. Разбирате това, нали? Моята лоялност е към леля ми. Който открадне от нея, ще го убия!”. Това е казал Промес на баща си, според goal.com. 

Промес прави още две обаждания няколко минути по-късно. Той попитал майка си и леля си къде е бил намушкан братовчед му. "Не можах да се сдържа! Съжалявам, лельо, моля те, прости ми, не можах да се сдържа", казал играчът. Първоначално обвинен в опит за непредумишлено убийство, холандските прокурори казват, че сега той ще бъде съден за опит за убийство.

Куинси Промес е Играл е за Твенте, Аякс, Севиля. В националния отбор Промес отбеляза 7 гола в 50 мача.