Лошото момче на тениса Ник Кириос за пореден път показа рогата си. Австралиецът загуби от Яник Синер на осминафиналите на Мастърса в Маями и отново се замеси в скандал на корта.

Основната му мишена беше съдията Карлош Бернардеш, който добре познаваме от изявите му на турнира в София, и Ник бе само на едно предупреждение от това да бъде дисквалифициран.

В началото на двубоя Кириос започна да буйства заради състоянието на настилката. В 9-ия гейм при едно разиграване радиостанцията на Бернардеш издаде силен шум и разконцентрира играчите, което наложи преиграването на точката. Синер пласира ас и спечели гейма, след което Кирьос аплодира саркастично Бернардеш. Това обаче бе само началото на гневния изблик на австралиеца.

 

"Би трябвало да те уволнят още сега" - изкрещя цитираният от webcafe.bg Кириос. - Как е възможно това? Как е възможно? Осминафинал в Маями, един от най-големите турнири и вие не можете просто да си свършите работата. Това е срамота." След това австралиецът взе един от микрофоните на корта и каза "Доведете нови съдии, тези не умеят нищо".

Между сетовете австралиецът продължи да буйства, като му каза на Бернардеш, че феновете не са дошли, за да видят грешките му.

Ник счупи ракетата си, а за да стане циркът пълен, на корта нахлу фен, който се опита да си направи селфи с Кириос. Естествено, Ник отново обвини Бернардеш за това, че не е обезпечена охраната на мача.

С оглед на предишните провинения на австралиеца, вероятно го очаква нова тежка санкция.