Плейбоят на Формула 1 Фернандо Алонсо разкри новата си тръпка. 40-годишният испанец е омаял спортната журналистка Андреа Шлагер, която е много известна в родната си Австрия.

Двукратният световен шампион сам се похвали с поредното си завоевание и така потвърди, че се е разделил с моделката Линда Морсели. С италианката, бивше гадже на Валентино Роси, Алонсо беше заедно от края на 2015 г. На Свети Валентин обаче Морсели публикува кадри с аржентинския си колега Бенхамин Алфонсо, от което стана ясно, че на дългата й връзка с Фернандо е сложен край, пише "Телеграф".

Сега е ред на Шлагер, която на 16 юни ще навърши 30 г. Алонсо пусна нейна снимка на кон в Инстаграм (красавицата е запалена по ездата), а отдолу написа: „Мощна красота“. Така пилотът на Алпин потвърди слуховете, които се носеха в падока в последно време.

Шлагер е родена в градчето Кнителфелд, което се намира до пистата „Ред Бул Ринг“. След гимназията учи английски и маркетинг в Грац, а после завършва и спортна журналистика в Залцбург. През 2013-а започва работа като водеща в ServusTV, откъдето следващата година я пращат на зимните игри в Сочи и на световното по футбол през 2014 г. Освен това отразява хокей, мотоциклетизъм и тенис, а през 2019-а печели наградата „Спортна журналистка на годината в Австрия“. Правила е интервюта с всички звезди във Ф1, като най-трудно й било с Кими Райконен.

Колкото до Алонсо, от 2006 до 2011-а той живееше с Ракел дел Росарио, солистка на испанската група „Ел суеньо де Морфео”. Причина за разрива им бе флиртът на състезателя с ослепителната Ксения Чумичева. Тя пък беше наследена в леглото му от други руски манекенки – Дария Капустина и Вики Одинцова, а после Фернандо имаше романс и със сънародничката си Лара Алварес, също тв водеща като Андреа Шлагер.