Златното момиче Катрин Тасева отново се носи на крилете на любовта. Това 24-годишната красавица призна в разговор с фенове в Инстаграм, където се радва на близо 40 000 последователи.

На въпроса „Обвързана ли си?, Кати бе лаконична, но категорична: „Да!“. Участничката на три световни и шест европейски първенства, която сложи край на кариерата си след олимпийските игри в Токио през лятото, не издаде името на новия си приятел, съобщава „Телеграф“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ⭐️ (@taseva.k)

На 15 юли 2020-а тя преживя голяма драма в личен план. Тогава едва на 33 г. от коронавирус си отиде борецът Николай Щерев, с когото Тасева беше сгодена. Въпреки че по време на трагедията двамата вече бяха разделени, Тасева и досега не може да се прости с Щерев.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ⭐️ (@taseva.k)

На годишнината от смъртта му Катрин написа следните красиви думи: „Щом кръвта вода не става, любовта не става прах. Радвайте се на всеки миг от земния си живот, защото е кратък. Обичайте се и хората около вас, грижете се за себе си и за тях. Живейте! Всеки от нас има път и понякога е кратък. Важното е да оставим следа зад себе си и да ни споменават с добро“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ⭐️ (@taseva.k)

За живота след спорта Кати разказа, че работи като треньор, но само с организирани лагери или мастър класове. „Да си треньор е велико, много обичам работата с деца и ми доставя удоволствие“, довери звездата, а по темата дали новият правилник в художествената гимнастика би й паснал по-добре, тя призна: „Смятам, че е по-подходящ за мен. Може да се върна да поиграя още малко. Липсва ми емоцията от състезанията“.

Като любими свои занимания тя посочи пътуванията, разходките по „Оборище“ и „Шипка“ в София и в Капана и центъра на Пловдив. Тялото си поддържа, като се опитва да бъде максимално активна, а духа си – с книги. „Много хубави и смислени неща съм прочела, но може би „Проницателят“ на Анди Андрюс води класацията ми“, отговори Тасева, попитана за любимата си книга.

Най-ценният урок, който е научила от спорта? „Усърдието е майка на добрия късмет“.