Рико Верхувен, който е световен шампион по кикбокс в тежка категория на известната и най-голяма компания в този спорт – „GLORY“, написа прочувствен пост за своя най-голям опонент на ринга, а именно Бадр Хари, по отношение на това, че мароканската легенда обяви оттеглянето си от активния спорт!

Това се случи след загубата на Хари от Алистър Овърийм на събитието на GLORY COLLUSION4 през уикенда, пише boec.bg.

Както е известно, Бадр Хари е един от най-приближените приятели на футболната звезда Кристиано Роналдо. 

„Страхотните битки се градят на съперничество, това е, което Бадр Хари и аз имахме…но моменти като тези показват човека зад боеца. Създадохме история и върнахме кикбокса на картата…това не бяхте вие, това не бях аз…това бяхме ние…точно както казахте имаме нужда един от друг, за да поддържаме влака отивам. Благодаря за милите думи и благодаря за всичките ви невероятни битки и въпреки че съботата не се получи както трябва…ТИ СИ ЖИВА ЛЕГЕНДА!!! Никога не се съмнявайте в това“, написа Верхувен в профила си в Instagram.

Съперничеството на ринга между Верхувен и Хари датира от 2016-а година. Тогава нидерландецът печели двубоя след като Бадр се оттегля в началото на втория рунд поради контузия в ръката.

Три години по-късно – на 21-и декември 2019-а Верхувен печели отново като този път Хари се оттегля в третия рунд поради контузия в крака.

Междувременно Рико Верхувен се подготвя за третия си двубой с Хесди Гергес с българския боец Лазар Тодев.

Новината съобщи друг боец – нидерландецът Стан Бертенс. Той сподели снимка от залата, на която позира с Верхувен и Тодев, а самата легенда на кикбокса пусна няколко „story“-та от тренировките в неговия профил в Instagram, отбелязвайки Тодев в тях.