Помилването, което получи Кристиано Роналдо през последните дни, не изглежда достатъчно влиятелно, за да промени съдбата му. Въпреки че Ерик Тен Хаг "прости" недисциплинираната му постъпка да напусне терена преждевременно срещу Тотнъм, оставането му в Манчестър Юнайтед след Световното първенство през 2022 г. в Катар ще бъде много трудно. А в последните часове футболистът направи инвестиция, която може да даде представа за бъдещето му: Ще бъде ли покупката на имение в Португалия свързана с желанието му да пристигне в Спортинг Лисабон?

Въпреки че през последната пауза CR7 настоя за възможността да бъде продаден в голям отбор с амбиции за спечелване на Шампионската лига, тенденцията може да се обърне в края на годината. Нападателят знае, че поради възрастта, настоящето и цената си няма да е лесно да премине в колос от Стария континент, затова преценява шанса да се върне към първата си любов.

Според британския таблоид The Sun капитанът на националния отбор на Португалия е направил силна инвестиция в района Quinta da Marinha, който се намира на близо от градове като Ещорил и Синтра. Текущата стойност на този имот, който все още се строи, е около 11 милиона долара, но след като бъде завършен (в началото на следващата година), сумата ще нарасне до 21 милиона щатски долара, цифра, която го поставя сред най-скъпите в държавата.

Кристиано и неговата партньорка, аржентинката Джорджина Родригес, придобиха това имение от 2720 квадратни метра, разделено на три етажа с външно пространство от още 544 квадратни метра, което включва няколко градини, открит и вътрешен басейн, фитнес зала, тенис корт и гараж за повече от 20 коли, наред с други удобства, пише "Труд".

Сякаш това не беше достатъчно, имотът се намира само на 40 минути от Лисабон, така че пресата започна да спекулира за възможното завръщане на Кристиано в Спортинг, клуба, в който започна кариерата му.

Португалския вестник „Correio da Manhà“ уточни и друга подробност - при последното посещение на двойката в Лисабон те са оглеждали различни училища за богати деца, за да запишат децата си от 23/24 академична година. Едно от училищата, които посетили, е Saint Julian's College, посещавано от деца на семейства с по-висока покупателна способност в района. Таксите варират между 11 000 и 22 000 евро годишно за всяко дете. 

Други инвестиции, направени от Кристиано Роналдо:

Той е свързан със сектора на недвижимите имоти, където има верига от хотели, разпространени по цялата планета. Последният беше открит тази година в сърцето на Гран Вия в Мадрид. Освен това има още един в Лисабон, на известния Таймс Скуеър в Ню Йорк и в Мадейра (Португалия). 

Португалецът е почитател на тренировките и затова реши да инвестира част от състоянието си във веригата си фитнес зали CR7, която притежава съвместно с компанията Crunch Franchise, базирана в САЩ. Въпреки че отвори два в Испания, претенциите му са да изгради повече от сто спортни центъра.

Както съобщава Forbes, той участва и в някои признати компании като Apple или Volkswagen с инвестиция до един милиард евро годишно. Той също така инвестира в инвестиционни компании с променлив капитал (SICAV) на стойност 14 милиона евро. 

Едно от последните му приключения, в които се впуска, е откриването на втора клиника за трансплантация на коса в Марбея. Групата Insparya вече има офис в  Мадрид. Добавени са и тези в Брага, два в Порто, един в Лисабон и един във Виламура. Има екип от повече от 300 души, включително лекари, медицински сестри, клинични съветници и изследователи.

JBS Textile GRUP е датската компания, която произвежда CR7 Underwear, мъжко бельо. Също така Unity Fashion произвежда CR7 Denim, марка за дрехи с по-голям акцент върху ризите. На свой ред той също има бизнес с чаршафи и спално бельо под марката CR7 Blankets. В допълнение, Cristiano Ronaldo Fragrances е марката за парфюми и има още една компания за слънчеви очила.

Снимка: БГНЕС