Голмайсторът на Фламенго Педро едва ли някога ще забрави изминалия понеделник. В този ден той попадна в състава на Бразилия за Мондиал 2022, а малко след това предложи брак на своята приятелка.

Нападателят помогна на бразилския клуб да спечели Копа Либертадорес, където беше най-добрият реализатор с 12 гола. Докато празнуваше повиквателната със семейството си, 25-годишният футболист падна на коляно с пръстен в ръката си пред видимо развълнуваната си приятелка Фернанда Ногейра, която не се поколеба да каже заветното "да".

Педро не беше единственият играч, който празнува повиквателната си. Халфът на Нюкасъл Юнайтед Бруно Гимараеш публикува видео как танцува с едноседмичното си бебе на ръце, докато семейството на Ричарлисон изпадна в дива радост, когато видя името на нападателя на Тотнъм в списъка.

Децата на Винисиус празнуваха с развяване на бразилски знамена, когато беше обявено името на 22-годишния нападател на Реал Мадрид. Неймар също се усмихна, но без да се радва шумно, очаквайки третото си участие на Световно първенство.

Бразилия, която се стреми към рекордна шеста титла, започва кампанията си за Световното първенство срещу съперника от група G Сърбия на 24 ноември, преди да се изправи срещу Швейцария и Камерун.