Бившият италиански футболист Франческо Тоти и основателят на базираната в Истанбул клиника за трансплантация на коса Cosmedica Clinic Левент Акар обявиха на пресконференция, че изграждат партньорство за трансплантация на коса.

Акар е основател на Cosmedica Clinic и изобретател на Robopen, първото в света автоматично, преносимо устройство за разрез при трансплантация на коса, който заяви, че ще продължи напред в новия период заедно с Тоти, един от легендарните играчи на Рома и италианския национален отбор.

Заявявайки, че индустрията за трансплантация на коса се развива бързо и затова лично е повлиял на решението за инвестиция, Тоти заяви: "Дойдох в Турция за новото си бизнес начинание, а сега съм тук с д-р Левент Акар. Много съм щастлив, че съм част от този екип, мисля, че бъдещето ни ще бъде много добро", каза той. "Индустрията за трансплантация на коса е бързо развиващ се отрасъл, затова си помислих, че инвестицията тук ще бъде важен, интересен и подходящ бизнес за мен. Това беше първата ми инвестиция. Не смятам да се установявам в Истанбул, но планирам да идвам често, за да проследявам инвестицията си", каза бившият футболист.

От своя страна Акар отбеляза, че преди три-четири години е извършил трансплантации на коса за известни футболисти от Германия, Испания и Италия.

„През това време станах близък приятел с много от тях. След това се запознах с Тоти и днес сме тук, за да обявим нашето сътрудничество", каза той.

Акарказа, че косопадът е сериозно състояние и около 70% от мъжкото население и една трета от женското го изпитват.

"Благодарение на сътрудничеството ни с Тоти ще укрепим марката Cosmedica в света. Целта ни е да предложим на целия свят лечение на косата по по-стандартен и висококачествен начин", каза той. "Тоти е едновременно световна марка и икона в Италия, много голямо и уважавано име както с кариерата си, така и с характера си. Ето защо решихме да се отворим към света заедно", каза Акар