Джърмейн Дефоу, бившият легендарен нападател на Висшата лига, се озова в центъра на вниманието на британската общественост в първите дни на 2023 г. заради кризата в семейния му живот.

Местните таблоиди твърдят, че Дефо на практика е на път да се разведе със съпругата си Дона Тиърни само няколко месеца, след като похарчи около 220 000 евро за сватбата си, съобщава "Труд". Двойката е прекарала коледните и новогодишни празници разделена. Дефоу прекара Коледа в Санта Лучия, докато Дона остана у дома в Глазгоу.

"Човек би си помислил, че биха искали да прекарат първата си Коледа заедно като съпруг и съпруга, но не го направиха. Така че нещата не изглеждат никак добре", обяви подозренията си вестник "Сън".


Месец след сватбата, тоест в средата на юли миналата година, същата медия публикува на първа страница изповедта на медицинска сестра, с която Дефоу искал да има романтична връзка и това е нарушило отношенията на двойката.

"Срещнах Джърмейн преди няколко години в един бар, но нищо не се случи. Поддържахме връзка чрез Whatsapp, но не общувахме дълго време. Но след това той започна да ми изпраща съобщения в Instagram през юли.

Той отчаяно искаше да ме види и флиртувахме много. Но в крайна сметка той не беше особено очарователен. Явно имаше само едно нещо в ума си. След това, когато разбрах, че той се е оженил, не исках нищо повече.

Не би било честно спрямо жена му. Кой друг прави това, след като е казал, че би прекарал живота си с някого? Предполагам, че е усетил силата, като могъщ и богат бивш футболист. Беше ми интересно да си кореспондирам, но вече нямаше смисъл. Разбрах, че има жена и че си губя времето. Сега се чувствам зле заради всичко", каза медицинската сестра, чиято самоличност "Сън" не публикува.

По време на кариерата си Дефоу игра за Уест Хем, Портсмут, Борнемут, Съндърланд, Рейнджърс и Тотнъм, чиято легенда е.