Прокуратурата поиска задържане под стража без право на освобождаване под гаранция бившия футболист на Барселона Даниел Алвеш, съобщават испанските медии. Трикратният победител в Шампионската лига беше арестуван по-рано днес по обвинения за сексуално посегателство.

Преди няколко седмици съдът започна следствени действия по случай на предполагаемо сексуално насилие, извършено от футболиста срещу жена в дискотека в Барселона в края на декември 2022 година. Алвеш и обкръжението му отричат всички обвинения.

Събитията са се случили на 30 декември в нощен клуб "Сътън" в Барселона, когато футболистът е пъхнал "ръката си в бельото" на млада жена.

Алвеш е на 39 години и играе за мексиканския клуб Пумас от юли 2022 година. Преди това е носил екипите на бразилския Баия, италианския Ювентус, френския Пари Сен Жермен, испанските Севиля и Барселона.

Бранителят е най-титулуваният футболист в историята с 43 трофея във витрината си. Алвеш е шесткратен шампион на Испания, двукратен шампион на Франция, шампион на Италия, три пъти спечели Шампионската лига, два пъти Купата на УЕФА, три пъти Суперкупата на УЕФА.

Като част от националния отбор на Бразилия той два пъти спечели Купата на конфедерациите (2009, 2013) и Купата на Америка (2007, 2019), а също така стана олимпийски шампион.