Бившият бразилски национал Даниел Алвеш ще остане в ареста докато тече делото за изнасилване срещу него, реши днес съдът в Барселона. От съда имат притеснения, че 39-годишният Алвеш може да се укрие от закона и да избяга от Испания, ако бъде пуснат под гаранция.

"Има голям риск от укриване, свързан от една страна с голямата присъда, която може да бъде наложена, сериозните доказателства срещу обвиняемия и големите му финансови ресурси, които биха му позволили да напусне Испания по всяко време. Отнемането на паспорта няма да му попречи да напусне Испания по въздух, вода или дори по земя без документи", се казва в решението на съда, където се допълва, че ако Алвеш се завърне в Бразилия, надали ще бъде екстрадиран обратно в Испания.

Бившата звезда на Барселона и Пари Сен Жермен, бе задържан на 20-ти януари, след като в първите дни на годината млада жена го обвини, че я е изнасили в тоалетната на нощен клуб. Алвеш първоначално отрече да познава жертвата, след което на няколко пъти смени историята си и накрая заяви, че случилото се е било по взаимно съгласие.

За последно защитникът игра за мексиканския Пумас УНАМ, но бе уволнен след ареста си. Алвеш има над 400 мача за Барселона, като с каталунците е печелил шест пъти титлата в Испания и три пъти трофея от Шампионската лига. На Мондиала в Катар в края на миналата година той се превърна в най-възрастния футболист, представлявал Испания на световно първенство.