Шакира преживя няколко наистина вълнуващи дни в Ню Йорк. Колумбийката посети американския град с децата си и пя изпълнението си с Bizarrap в шоуто на Джими Фалън. Кадри, заснети от папараци в известна сладкарница в града, показаха изненадващо певицата да плаче неутешимо, пише "Труд".

Снимките обиколиха света, но конкретните причини, предизвикали сълзите й, бяха неизвестни. Предвид ситуацията имаше много спекулации дали сълзите са свързани с Жерар Пике или по-скоро се дължат на здравословното състояние на баща й, който е болен.

Но истинската причина, поради която Шакира се разплака в магазин в Ню Йорк, най-накрая излезе наяве. Програмата „Despierta América“ я разкри:

„Хора, близки до нея споделиха и очевидно причината за реакцията на Шакира беше причинена от чист стрес... Тя може да изпитва последствията от стреса от славата, според мнозина, стреса поради ситуацията, която преживява. А тя е, че певицата всеки ден е изложена на абсолютен стрес заради силното медийно присъствие. И като човек е съкрушена от ситуацията", както посочиха нейни колеги по американската програма.