Бившият футболист на "Малага", "Олимпик" (Марсилия) и "Арис" (Солун) Серхио Контрерас Пардо (на снимката вдясно), по-известен като Коке, е изправен пред 16 години затвор по обвинения в създаване на престъпна организация за разпространяване на наркотици в цяла Европа, съобщават испанските медии.

Процесът по делото започва в понеделник в Малага, пише "24 часа". Испанските прокурори смятат, че 39-годишният Коке е ръководил организацията и е давал указания колко наркотици да се купят, на каква цена, откъде да се намерят и какъв тип превозно средство да се наеме за транспортирането им.

Ако съдът признае бившия нападател за виновен, Коке ще бъде и глобен с 150 000 евро. Общо 17 души са замесени, включително братът на футболиста. Те са обвинени в зависимост от ролята им в престъпната организация.

Коке бе арестуван за първи път за участие в трафик на наркотици през 2019 г. След това той прекара година и осем месеца в затвора и бе освободен условно, след като плати гаранция от 15 000 евро през юли 2021 г.