Арсенал е отхвърлил нова оферта от 40 милиона евро от Монако за Фоларин Балогун, така че Интер се обръща към по-евтината алтернатива Мехди Тареми от Порто. Спортният директор на нерадзурите Пиеро Аузилио вече говори пред Mediaset снощи и потвърди, че Балогун "не е единственият" нападател, който те следят на трансферния пазар. Тимът от Милано искаше да вземе Балогун, но сумата, която Арсенал търси е твърде висока.

Това стана ясно след като RMC Sport твърди, че Монако е повишил офертата си за Балогун до €40 милиона и това също е било отхвърлено от Арсенал. Това означава, че исканата цена от 50 милиона евро за американския нападател не подлежи на обсъждане и Интер просто не може да си позволи такива пари за един играч.

Вместо това Sky Sport Italia предполага, че нерадзурите се обръщат към друга алтернатива, която ще бъде значително по-евтина. Порто иска 30 милиона евро, за да се раздели с Тареми, който току-що навърши 31 години. Тотнъм Хотспър също е свързван с Тареми, в случай че Хари Кейн премине в Байерн Мюнхен.